És mi van az olvasószemüveggel?

Az olvasószemüveg mindenkinek eljön, aki eléri az 50 éves kort, kinek kicsit előbb, kinek kicsit később, de elkerülhetetlen, mint az öregedés. Nincs is rá tökéletes megoldás, legalább is közel se olyan tökéletes, mint amit a FEMTO kínál mondjuk a súlyos rövidlátóknak.

Két módszerrel próbálja megoldani a tudomány az öregszeműség problémáját:

Mindkét szem egyforma kezelése: Erre a kezelésre mindenki alkalmas, aki egyáltalán alkalmas a lézerkezelésre. Azonban ennek a módszernek van egy súlyos hibája, a távoli 100 %-os látásból fel kell áldozni valamennyit, általában 10-20 %-ot. Ezt az emberek veszteségként élik meg, hiszen előzőleg távolra jól láttak, ha szemüvegben is, nem szívesen adnak le a távoli éleslátásból.

A két szem különböző kezelése: Ez a módszer LBV névre hallgat /LASER BLENDED VISION/ vagy MIKROMONOVISION, hogy még érthetetlenebb legyen a megnevezés. Ennek a módszernek óriási előnye, hogy nem kell a távoli éleslátásból semmit sem feláldozni. Hátránya, hogy kb. az emberek fele alkalmas rá csak. Annak viszont aki alkalmas, annak tökéletes megoldás. Itt van egy video, ami jól elmagyarázza a módszert, ha valakit érdekelnek a részletek.