Hova menjünk, hova ne menjünk?

Oda, ahol a legnagyobb biztonságban vagyunk, ennél semmi sem fontosabb. Nagyon nem mindegy, kire bízzuk a szemünk világát. Azok a klinikák, ahol évente több ezer műtétet végeznek, sok 10.000 kezelés tapasztalatával bírnak már láttak mindent, minden kacifántos esettel találkoztak már. Nehéz őket meglepni bármivel, ismerik az összes lehetséges problémát és azok megoldását is, nem elméletben, hanem saját gyakorlatukból. Bennük bízhatunk.

Persze könnyű nekik. A nagyobb klinikák sokkal jobb helyzetben vannak, mint a kicsik. A nagy forgalom lehetővé teszi, hogy megvásárolják a legkorszerűbb diagnosztikai műszereket, valóban magas színvonalon szervízeltessék a lézereiket, sőt ne vállalják azt a kezelést, amit nem gondolnak teljesen biztosnak. A nagy klinikák mindig kockázatkerülők, de ez egy szemműtét esetében kifejezetten előny.

Két hatalmas tapasztalatú és forgalmú klinika van ma Magyarországon, az Optik-Med, vagy más néven Sasszemklinika a Bécsi úton, és a Focus-Medical a Margitszigeten. A többi jóval kisebb.

Hova ne menjünk?

Ne menjünk a pici vidéki klinikákra. Ott annyira alacsony a forgalom, hogy lehetetlen egy tisztességes lézer árát kitermelni, ott általában agyonhasznált, a nagy klinikákról rég leselejtezett lézerek működnek.

Ne menjünk a hatalmas árengedménnyel csábító klinikákra. Azért a lézeres kezelés nem olyan, mint a fogfehérítés, vagy az árengedményes wellness hétvége. Sose tudjuk meg, min sprórolják meg azt az összeget, amit árengedményként adnak, de tuti, hogy valamilyen formában rajtunk. Ráadásul a kedvezményekhez általában az a trükk társul, hogy a kontrollokért pénzt kér a klinika, ami mégiscsak hozzáadódik a meghirdetett árhoz, csak az árlistán jól el van dugva.

Egy független, részletes összehasonlítás a hazai klinikáról és a kezeléseikről az alábbi honlapon található.